Softbal Heren 1 na thriller kampioen!

In De Bilt, vrijdag 18 september 2009, is het Softbal Heren 1 team van Blue Socks kampioen geworden van de 2e klasse B. Na negen seizoenen is het de heren, na een knappe 12-11 overwinning op Quick 2 uit Amersfoort, weer gelukt om als eerste te eindigen. Dit onder toeziend oog en aanmoediging van de vele meegereisde Blue Socks aanhangers.

blue-socks-softbal-heren-1-kampioen-2009

Vooraf was de situatie duidelijk, bij een gelijkspel op naaste concurrent Quick 2 (2e plek) was Blue Socks niet meer in te halen op de ranglijst. In de drie onderlinge duels eerder dit seizoen (2x winst voor Blue Socks) werd al duidelijk dat de wedstrijd van deze avond geen gemakkelijke zou zijn.

In de 1e inning kwam Blue Socks, na een homerun van Quick, direct op een 1-0 achterstand. Nadat Marc Valkier door een vrije loop (4 wijd) op het 1e honk was gekomen sloeg Iwan de Kwaasteniet de bal ook weg voor een homerun, 2-1. Tot de 5e inning bleef deze stand op het bord staan.

De wedstrijdspanning nam toe en door een aantal foutjes aan Veenendaalse zijde scoorde Quick drie maal en bracht de stand hiermee op 2-4. Pitcher Mark Verhey startte de rally, twee honkslag. Ook Quick ging foutjes maken. Koen van Dillen bereikte zo het tweede honk. En met het tweede en het derde honk bezet sloeg één van de uitblinkers van deze avond, William van de Bilt de bal hard weg voor een ‘driepitter’. Stand was weer gelijk getrokken, 4-4.

De eerste slagman van Quick bereikte, in de 6e inning, direct het eerste honk door een honkslag. Nadat de twee volgende slagmensen (3 slag en een actie) uit waren gegaan leek er niets aan de hand. Maar doordat de volgende slagman van Quick de bal over het hek sloeg namen zij wederom de leiding, 4-6. Blue Socks begon de gelijkmakende 6e inning sterk. Rolf van Beekum begon met een honkslag. En vervolgens liepen de honken vol, (4 wijd en een geraaktwerper) de tweede pitcher van Quick had geen controle meer. Catcher Jean Marc Pisters kreeg ook 4 wijd, hierdoor schoof iedereen een honk op een scoorde Blue Socks automatisch. Door een opofferingsslag van Koen en een honkslag van Wiliam werden er nog twee punten gescoord. (Marc en Iwan). Blue Socks was met deze stand kampioen, 7-6.

Quick liet het er niet bij zitten. In de laatste, 7e inning, kwamen zij door een 4 wijd en een honkslag direct op een gelijke stand. 7-7. Nog niets aan de hand. De eerste twee ‘nullen’ werden gemaakt (vangbal en 3 slag). Met nog één uit was het kampioenschap binnen. Dit werd nog even uitgesteld. Quick kwam door een drie honkslag weer in scoringspositie. De zenuwen namen even de overhand. Door een aantal 4 wijd en foutjes aan Blue Socks kant scoorden zij nog vier maal. Midvelder Michiel Rosmolen maakte een einde aan deze laatste slagbeurt door een vangbal te maken in het midveld. Stand 7-11.

Blue Socks had nog één kans, de gelijkmakende 7e inning. Minimaal vier keer scoren om gelijk te komen in de stand en daarmee het noodzakelijk punt veilig te stellen. Met het tweede honk bezet (Rolf) sloeg Marc de bal weg voor een honkslag. Hierop werd er gescoord. De ‘finale rally’ was begonnen. Met een honkslag sloeg Iwan vervolgens Marc binnen, nog twee punten nodig. De tweede uit werd gemaakt.

Met Mark aan slag was het alles of niets. Ook hij sloeg een honkslag. Door een ‘wilde worp’ van de derde honkman en slim lopen kon Jean Marc scoren en was het derde honk bezet. Stand 10-11. Koen deed wat hij op dat moment moest doen, slaan. Het kampioenspunt werd gescoord door Mark. Op de thuisplaat was het eerste feestje losgebarsten. Maar de wedstrijd was officieel nog niet afgelopen. In de volgende slagbeurt maakte William het feest compleet. Op zijn twee honkslag kwam Koen binnen. 12-11, einde wedstrijd!

Supporters Blue Socks bedankt!

Boxscore

Inning 1 2 3 4 5 6 7
Quick 1 0 0 0 3 2 5 11
Blue Socks 2 0 0 0 2 3 5 12

Beste slagmensen deze wedstrijd

 1. Rolf van Beekum 1-1 = 1.000
 2. Iwan de Kwaasteniet 2-3 = 0.667 (homerun 1e inning, +1)
 3. William van de Bilt 3-5 = 0.600
 4. Mark Verhey 2-4 = 0.500

Werpcijfers

Mark Verheij: 7-6-7-5 (3 slag, 4 wijd, honkslagen en veldfouten)

Selectie van Blue Socks Heren Softbal 2009

 • Iwan de Kwaasteniet,
 • Jean Marc Pisters,
 • Jeffry van Hunnik,
 • Koen van Dillen,
 • Marc Valkier,
 • Marcel Haring,
 • Mark Verheij,
 • Michiel Rosmolen,
 • Osrick Anita,
 • Pieter van Rijnbach,
 • Rolf van Beekum,
 • Thomas Bosman,
 • Timo van den Heuvel en
 • William van de Bilt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *