Thriller Blue Socks tegen Rhino’s

Nadat onze wedstrijd vorige week een beetje in het water gevallen was, komen vandaag de Rhino’s op bezoek. Dat is een lastige tegenstander, want ook zij zijn goed in vorm dit seizoen. Maar een beetje uitdaging is altijd goed ! We hebben vandaag onze vaste invalscheidsrechter weer.

We spelen vandaag met Sybren, Huub, Sven, Alain, Rick, Damian, Stijn, Sem, Wietsze, Dredd, Erik, Jesse. En het is de debuutwedstrijd van Angel.

De Rhino’s mogen aan slag. Sven is de pitcher deze inning. Hij geeft maar een puntje weg, door drie slag uit en met Rick op het eerste en met een vangbal van Stijn blijft de schade beperkt. Na de wissel weet de pitcher van de Rhino’s onze eerste twee slagmannen terug te sturen, Rick wordt geraakt en heeft een vrije loop. Hij benut de slagbeurt van Damian om binnen te komen. Damian zelf blijft helaas op het tweede honk steken omdat we dan uit zijn. Stand na de eerste inning: 1-1

In de tweede inning blijkt hoe ze aan elkaar gewaagd zijn. De Rhino’s starten goed de eerste, derde en vijfde slagman scoren. Dat komt ook omdat er wat fouten gemaakt worden in het veld. Twee slagmannen stranden voor het eerste honk en de laatste gaat met drie slag uit. Onze jongens zetten een tandje bij en de eerste drie slagmannen komen alle drie binnen. Sem en Dredd en Angel die zijn eerste punt scoort, meteen tijdens zijn eerste optreden. Dan herpakt de pitcher van de Rhino’s zich en de rest gaat vooral uit door niet te slaan op goede aangooien. Stand: 4-4.

De derde inning brengt ook geen duidelijkheid. De Rhino’s weten weer twee punten te scoren via wat doorgeschoten ballen. Maar daar houdt het op voor ze, want op het eerste honk worden twee spelers uitgetikt en ook hier zorgt niet slaan voor de derde nul. We kijken nu tegen een 6-4 achterstand aan, dus er is werk aan de winkel. Damian doet er wat aan door een homerun te scoren en Stijn maakt de stand weer gelijk. Bijna komen we voor, maar omdat er niet geslagen wordt, blijft Wietze helaas op het derde honk steken als we moeten wisselen. Stand: 6-6.

De vierde inning moet de beslissing gaan brengen. De ouders zitten vol spanning te kijken, Rick mag deze inning pitchen en hij weet drie man te foppen met strikes waar niet op geslagen wordt. Een speler haalt nog het tweede honk maar daar blijft het bij. Gelijkspel is binnen, gaat het nog lukken om te winnen? Jesse slaat de bal per ongeluk in de handschoen van de pitcher, Huub gaat uit met drie slag en dan lukt het Alain in de slagbeurt van Rick om nog net binnen te komen. Er wordt nog een bal gegooid en dan is de wedstrijd is afgelopen.

Eindstand: 7-6 en nog steeds ongeslagen !