13 is een mooi getal.

Vandaag mogen de pupillen weer thuis spelen, deze keer komen de Eagles uit Deventer naar ons toe. Het weer is twijfelachtig, soms beetje regen, soms een lekker zonnetje maar vooral een koude wind. Gelukkig hebben ze daar op het veld weinig last van.
De jongens hebben er zin in, want de meesten hebben gisteren Nederland tegen Spanje zien winnen en ook wij gaan voor de winst vandaag.
We hebben het hele team compleet vandaag, dus de coaches kunnen gaan puzzelen hoe ze 13 man aan het spelen krijgen.

De eerste inning en de Eagles mogen beginnen. Sven is onze pitcher en samen met het eerste honk zorgt hij ervoor dat ze deze inning geen punten halen. Na de wissel haalt Rick de eerste punt en met twee nullen op de lijst scoort Damian een prachtige homerun. Sybren staat nog op het derde honk als we uitgaan, toch twee punten.

De tweede inning hebben de pupillen van de Eagles (die net over zijn van de Bees) eigenlijk geen kans. Allemaal met drie slag uit en het is weer tijd om te wisselen. Deze keer halen Sem en Dredd de punten voor de pupillen. Verder komen we niet deze inning. Stand 4-0.

Sven blijft goed pitchen, de derde inning is de enige Eagle die op een honk komt een spelertje dat door de bal geraakt werd. Hij weet nog en honk te stelen, maar Stijn houdt de boel achter zo goed dicht dat hij op het tweede honk achterblijft als ze weer moeten wisselen. Erik en Bart op het tweede en derde honk hebben deze wedstrijd niet veel te doen in het veld.
Na de wissel halen Stijn en Alain de punten binnen. De slag van Sem wordt helaas gevangen. Stand na deze inning: 6-0.

In de vierde inning wordt er gewisseld, Rick mag pitchen, Sybren gaat catchen. Door goede samenwerking met Alain wordt de tweede speler op het eerste honk uitgetikt en de anderen gaan met drie slag uit. De spelers van de Eagles doen hun best maar het wil niet lukken vandaag. Rick, Jesse, Damian en Huub scoren deze inning vier punten voor ons. De Eagles weten door twee vangballen (van Sybren en Dredd) en drie slag uit te voorkomen dat we verder uitlopen deze inning. Stand 10-0.

De vijfde en laatste inning. De ouders zijn ondertussen verkleumd maar zitten nog steeds. De Eagles hebben het eigenlijk ook wel gehad, maar de tijd is nog niet om. De aspiranten en coaches komen ook even een kijkje nemen. Deze inning weer geen punten voor de Eagles, mede door Rick, Sven en Alain (pitcher, tweede honk en eerste honk) die samen niemand op het eerste honk laten komen. In het staartje van de wedstrijd opent Sven met een driehonkslag en halen hij, Wietsze en Huub onze laatste punten binnen.
De oranje leeuwen wonnen op 13 juni, de blauwe kousen vandaag met 13-0. Zo’n slecht getal is het dus niet.

Volgende week hebben we vrij, op 28 juni spelen we weer thuis tegen de Tex Town Tigers-2 uit Enschede.

honkbal 13