Blij met de Bees: Pupillen – Knickerbockers-2: 18-3.

Op 3 mei mochten de heren Pupillen aantreden voor hun tweede wedstrijd, thuis tegen de Knickerbockers-2. Vanwege de vakantie waren niet alle teamleden aanwezig. Gelukkig was coach Mark van de Bees zo vriendelijk twee van zijn spelers uit te lenen en dus waren onze gastspelers Nick en Benjamin ! Heren, hartelijk dank voor de hulp. Zo hadden we toch nog negen spelers. Deze wedstrijd werd gespeeld door Bart, Rick, Sven, Damian, Stijn, Sybren, Wietsze, Nick en Benjamin.

Ook de geplande scheidsrechter was er niet, gelukkig hadden we een goede invaller die in deze wedstrijd zijn scheidsrechtersdebuut maakte.

In de eerste inning scoorde de Knickerbockers drie punten. Sven moest nog even warmdraaien met pitchen en daar maakten ze dankbaar gebruik van door de toss-ballen goed weg te slaan. Na de wissel mochten de pupillen aan slag en ook daar werd handig gebruik gemaakt van het feit dat de pitcher nog niet helemaal warmgedraaid was. Maar liefst zeven spelers kwamen over de thuisplaat. Benjamin en Sybren zelfs met een homerun! Stand na de eerste inning: 7-3.

De tweede inning werd er niet veel meer gelopen door de Knickerbockers. De eerste twee slagmannen gingen met drie slag uit, de derde haalde het eerste honk maar kwam niet verder omdat de bal van de vierde slagman werd gevangen door Damian. Dus moest er weer gewisseld worden en waren we weer aan slag. Deze inning ging zelfs nog beter dan de eerste, acht punten werden er gescoord, met zelfs een homerun voor Sybren. Ook onze Bees, Nick en Benjamin, scoorden punten of ze al jaren bij de pupillen speelden en stalen honken of ze niet anders geleerd hadden. Het liep allemaal lekker vandaag. Stand na deze inning: 15-7.

Op naar de derde inning. De twee eerste slagmannen moesten met drie slag de plaat weer verlaten. De derde sloeg de bal wel weg, maar deze werd net boven de grond gevangen door een mooie duik van Rick. En zo konden we weer wisselen. In de derde inning wisten Rick, Sven en Damian onze score nog op 18 te brengen.

In de vierde inning werd er nog even gewisseld. Rick mocht gaan pitchen en Sybren catchen. Damian ging naar het eerste honk en Sven werd korte stop. Dat was een korte laatste inning, de Knickerbockers konden na acht geworpen ballen weer het veld op en de Blue Socks weer aan slag. Helaas leverde deze inning onze jongens ook geen punten meer op en zo bleef de stand 18-3.