Niet zo’n mooi slot in Zeist: Phoenix-Blue Socks 12-5

Na de mooie winst van vorige week tegen de Giants (13-5) gingen we vandaag op weg naar Zeist, naar Phoenix. Na de begroeting en de yells kon er gehonkbald worden. Onze eerste slagbeurt was snel voorbij, Damian wist nog net tot het derde honk te komen en toen kon er alweer gewisseld worden. Als pitcher had Damian niet veel worpen nodig en samen met Stijn als catcher wist hij bij Phoenix de eerste drie slagmannen uit te krijgen.

De tweede inning betrok de lucht en vielen er al wat spatjes. Terwijl de Blue Socks  Stijn binnen zagen komen en helaas Sven net voor het eerste honk uit was, ging het steeds harder en harder. Er werd dapper doorgespeeld tot er drie uit waren en er gewisseld kon worden. In Zeist waren ze de buien waarschijnlijk gewend want de spelers van Phoenix gooiden er nog een schepje bovenop. En bij onze jongens, die toch goed begonnen en al gauw een speler uit hadden, ging er van alles mis. Ballen kwamen niet goed aan, andere ballen werden gemist, veel doorgeschoten ballen overal in het veld. Soms wisten ze niet meer naar wie ze moesten gooien, de routine was er even helemaal uit. Daar maakte Phoenix dankbaar gebruik van en zo stonden we aan het eind van deze inning in de stromende regen ineens met 4-1 achter.

Na goed overleg tussen de coaches (Wachten op mooi weer? Doorgaan? Afbreken?) werd besloten om in ieder geval geen dubbel te spelen met dit weer. Er was ongeveer een half uur gespeeld en als het droog was werd er nog een uur gespeeld zodat dit een volledige wedstrijd was. De return is op zondag 14 juli bij de Blue Socks.

Eindelijk – na 50 minuten in de dug-out – klaarde het weer op en werd het veld zo goed en kwaad als het kon in orde gemaakt. Beetje natte boel, maar het kon wel weer. Jesse wist met een mooie slag het derde honk te bereiken en daarna de thuisplaat. De pitcher wist net voor hij gewisseld werd nog drie nullen te gooien en toen mochten we het veld alweer in. Sven mocht pitchen, Erik ging catchen. Deze veldbeurt gaven we twee punten weg, maar werden er ook punten voorkomen door o.a. een mooie vangbal van Rick. Ook werd er een speler uitgemaakt door een mooie actie van Xander.

De vierde inning gingen we in met een 6-2 achterstand. En we begonnen met een mooie slag van Xander die helaas meteen gevangen werd. Stijn sloeg een mooie bal en haalde daarmee het derde honk. Bart kwam helaas niet aan slaan toe, maar zorgde er wel voor dat Stijn binnen kon komen. Met veel lef en een beetje geluk want de bal bleef achter de catcher in het hek hangen. Na de wissel probeerden onze jongens er nog het beste van te maken en werden twee spelers keurig uitgetikt door Jesse op het tweede honk en Sem op het eerste honk. Helaas voor ons wisten ze nog wel een punt te scoren omdat hij bij de thuisplaat net onder de pitcher door wist te duiken. En zo werd het 7-3.

Nu was iedereen eigenlijk wel toe aan de laatste inning. Het was een lange wedstrijd, maar ze moesten nog even doorzetten. Helaas lukt het deze inning alleen Jesse om weer een punt te halen en Alain mocht nog een sprintje trekken naar het eerste honk, maar de bal was er eerder, helaas. De slagbeurt van de Phoenix maakte hun overwinning compleet. Hoewel Tom als derde pitchers echt mooie ballen gooide, lukte het Phoenix om toch nog vijf punten binnen te halen. En zelfs het altijd positieve publiek zag dat het echt niet lekker liep vandaag, hoewel we ook hele mooie dingen gezien hebben.

Helaas vandaag dus geen punten in Zeist, maar we geven niet op en volgende week gaan we gewoon weer lekker honkballen en genieten.

phoenix

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *