Dubbele zege voor de pupillen

Blue Socks – Robur ’58: 5-3

Vandaag hadden we een dubbele wedstrijd tegen Robur ’58 uit Apeldoorn. De jongens hadden er zin in. Het publiek ook, al was het dan met de winterjas aan en een zonnebril voor het geval dat…..

Tom startte als pitcher met Jesse als catcher. Er werd goed gegooid, toch kwamen er spelers op de honken. Met een speler op het tweede honk maakte Alain een vangbal. Hij lette goed op en  rende direct naar het tweede honk en tikte de terugrennende speler uit. Nadat er nog een uitging, was het de slagbeurt van de Blue Socks. Met een goede start, want de eerste slagman Alain sloeg meteen een homerun. Toen in deze ronde ook Damian en Stijn binnen wisten te komen, stonden we na een inning met 3-0 voor.

De tweede inning kwam Tom lekker op dreef en wist zelfs een tegenstander met drie strikes uit te gooien. Weer werd de 0 vastgehouden en waren de Blue Socks aan slag.

Helaas lukte het deze inning niet om punten te scoren, dus bleven ze op 3-0 staan.

De derde en laatste inning ging Damian pitchen. En wat werd het spannend. Robur gaf zich niet zomaar gewonnen en sloeg hard terug. Drie pupillen wisten de thuisplaat te bereiken en toen moest er door onze jongens gescoord worden om de wedstrijd te winnen.

Na een peptalk van Raymond gingen de jongens het veld weer in en besliste Damian de wedstrijd door in de eerste slagbeurt direct een homerun te maken. Spelers, vaders en vooral moeders waren helemaal door het dolle. Voordat de wedstrijd afgelopen was wist ook Sven binnen te komen en wonnen we deze wedstrijd met 5-3.

 

Robur ’58 – Blue Socks: 2-7

Omdat dit eigenlijk de thuiswedstrijd van Robur ’58 was, mochten onze mannen eerst aan slag. Er werd goed gepitched en ineens waren er al twee man uit en moesten er toch wat aktie komen. Damian en Stijn scoorden beiden een punt en Tom had het tweede honk bereikt toen de derde man uit ging. Er moest gewisseld worden.
Sven kwam het veld in als pitcher, Stijn nam zijn plekje als catcher weer in. Ze wisten deze inning de tegenstander op de nul te houden.

De tweede inning waren het Sem en Huub die binnen kwamen, een hele mooie slag van Alain werd helaas gevangen.

Robur liet dit niet op zich zitten en wist ook te scoren. En bij twee man uit en een doorgeschoten bal kwam een speler een centimeter of wat te kort bij een sliding naar de thuisplaat en hij werd afgetikt door een oplettende Stijn. Omdat het niet overal goed te zien was, moest de scheidsrechter eraan te pas komen. Jammer voor de speler en ook voor het team want er moest weer gewisseld worden.

De laatste inning van de wedstrijd waren het Tom, Sven en Jesse die de laatste punten scoorden. Door het stelen van honken, risico nemen en doorlopen kwamen we hiermee op een totaal van zeven punten.

Na de laatste wissel ging Damian pitchen en wist er nog maar een speler van Robur binnen te komen in de verwarring die was ontstaan bij het eerste honk. Daarna was iedereen weer alert en werden er geen punten meer weggegeven.

Het was voor de jongens, de coaches en de toeschouwers een leuke wedstrijd, al moesten deze laatsten na afloop snel de kantine om de ledematen weer wat op te warmen.

dubbel tegen Robur