Eerste wedstrijd een (paas)eitje voor de Blue Socks Pupillen

Op zaterdag 19 april was het dan zo ver. Na twee succesvolle oefenwedstrijden tegen de Nieuwegein Diamonds (11-5) en de Red Caps (15-4) was het tijd voor het serieuze werk. Dit seizoen spelen we zonder Sjoerd (die naar de Aspiranten is gegaan) en Xander en Tom die helaas met honkbal zijn gestopt. We hebben in de winter aanvulling gekregen vanuit de Bees met Wietsze, Dredd en Sybren.

Nadat de heren eerst in de kantine waren verwend met een voedzaam en gezellig Paasontbijt, stapten ze in de auto’s op weg naar Enschede, naar de Tex Town Tigers-2. Het team had goed geoefend en nu ook meer op vaste posities. Nu gingen we zien of het gewerkt had.

In de eerste inning waren Jesse, Sven, Stijn, Damian, Huub, Wietsze, Bart, Erik en Dredd opgesteld. We gingen goed van start, Sven, Stijn en Damiän haalden drie punten binnen, daarna was het tijd voor een wissel. Er werd direct tactisch gespeeld, want nadat we twee punten hadden toegestaan, werd de inning beëindigd door een dubbelspel van Jesse die de bal ving en de terugkerende speler uitmaakte.

De tweede inning werd het iets lastiger en werd er maar een puntje gehaald door Bart. Dredd ging helaas op het derde honk uit. Over naar de tegenpartij: Hier gingen drie spelers uit door uitstekend pitchwerk van Sven. Ze wisten nog wel twee punten te halen, waardoor de stand na de tweede inning op 4-4 stond.

De derde inning werd er gewisseld, Sem en Rick mochten van de bank. De pupillen waren ondertussen goed warm gelopen. En zo scoorden Sven, Stijn, Damian (met een mooie driehonkslag), Bart, Erik en Rick allemaal een puntje, mede dankzij de andere teamleden die niet zelf binnenkwamen, maar er wel voor zorgden dat de andere honklopers verder konden. Bij drie uit werd er weer gewisseld. Ook in het veld: Sem kwam op het eerste honk en Rick mocht pitchen. De Tex Town Tigers wisten drie punten te scoren, dankzij wat doorgeschoten ballen maar keken aan het eind van de derde inning toch tegen een achterstand aan: 7-10.

De vierde inning leverde weer vijf punten op van Jesse, Damian, Huub, Bart en Erik. Helaas lukte het de pitcher van de tegenpartij om drie slagmannen uit te gooien. Dat lieten onze jongens niet op zich zitten: De eerste slagman werd door Rick ook met drie slag weer naar de dug-out gestuurd, de tweede moest bij het eerste honk afhaken en de derde slagman kon na drie slag ook weer omdraaien. Geen punten voor de Tex Town Tigers dit keer. Stand: 7-15.

Ook in de vijfde inning werden er nog punten gescoord. Ook de Tex Town Tigers probeerden hun score te verbeteren. Ze haalden nog twee punten, maar daar bleef het bij dankzij een vangbal van Sven en daarna nog een dubbelspel van de gebroeders Den Braber. Het vergelijken van de scores leverde een klein verschil op dat netjes onderling opgelost werd en zo konden onze pupillen tevreden naar huis met een eindscore van 9-17.

Nog onze dank aan Marco, onze eigen fotograaf, die van deze mooie wedstrijd even zo mooie plaatjes heeft geschoten. Deze zijn te vinden in het fotoalbum van de Blue Socks.

eerste wedstrijd TTT