Hengelo, van euforie naar deceptie!

(Door: John Mastwijk)

21 september 2013 – Na een geweldig goede prestatie vorige week tegen de Eagles in Deventer, waar de koploper met grote cijfers werd verslagen stond vandaag de uitwedstrijd tegen de Giants uit Hengelo op de agenda. We vertrekken op een keurige tijd, het is prachtig wedstrijdweer, kortom alle ingrediënten voor een leuke en sportieve wedstrijd zijn aanwezig. Een sportieve wedstrijd is het zeker geworden ……..alleen de afloop werd door velen als minder leuk ervaren.

Vandaag spelen we de wedstrijd zonder Huub en Jesse die om verschillende redenen niet aanwezig kunnen zijn.

In onze eerste slagbeurt tegen de Giants komen we al snel op drie punten. Na een goede honkslag van Rick en wat gestolen honken brengt hij het eerste punt binnen. De daarop volgende mooie home runs van zowel Stijn als Damian leveren in totaal drie punten op. We wisselen door een gevangen bal op de slag van Xander, drie slag van Tom en Sven die wordt uitgetikt op honk één. Een prima eerste inning van de Blue Socks en dit ziet er goed uit!

We beginnen met Damian als pitcher, Stijn op de thuisplaat, Rick, Sven en Sem op de honken. Damian is in vorm en gooit deze inning erg goed en al snel heeft hij drie spelers uitgemaakt. De eerste inning wordt afgesloten met een 0-3 voorsprong voor de Blue Socks.

Met veel plezier en enthousiasme beginnen we aan de tweede inning.  De slagbeurt van Blue Socks is er een om in te lijsten. Erik is als eerste aan de beurt en gaat helaas uit met drie slag. Daarna gaat het erg snel. Zo snel dat het zelfs moeilijk was om het een en ander goed op papier te krijgen tijdens het juichen. Sem komt binnen na eengoede honkslag en brengt de stand op 0-4. Bart maakt 0-5 door alert honken te stelen. 0-6 door Rick na weer een goede honkslag. 0-7 door Stijn en dan worden er alweer twee echte homeruns geslagen door Damian en Xander. Ondertussen is Tom op honk één uitgetikt en krijgt Sven drie slag. We gaan wisselen met een echte 0-9 voorsprong. De slagbeurt van de Giants is snel voorbij. Ze maken de eerste twee punten van deze wedstrijd. Door het goede aangooien en geconcentreerde veldspel gaan we wisselen met een stand van 9-2. So far so good!

Wat er in de derde inning gebeurde is een grote verrassing voor het publiek, trainers en de spelers. Nog niet eerder hebben we een tegenstander van een grote achterstand zo snel zien terugkomen in het spel.  In de slagbeurt van de Blue Socks maakt alleen Erik een punt na een goede honkslag. Sem en Bart gaan uit op drie slag. Rick wordt uitgetikt op honk drie maar heeft wel gezorgd dat Erik een punt kon maken. We wisselen op 2-10. Nog steeds een ruime voorsprong.

In aangepaste opstelling gaan we verder. Alain neemt de plaats op honk één in, Erik gaat catchen en Sven gaat pitchen. Deze slagbeurt is een geweldig goede inning voor de Giants geworden. Na diverse goede honkslagen loopt de score al snel op naar7-10. We kunnen maar heel moeilijk grip op de wedstrijd krijgen in deze inning. Achteraf bleek dat de stand in deze inning zelfs 8-10 is geworden.

Het lijkt erop dat we ons zelfvertrouwen aan het verliezen zijn en de Giants beginnen te geloven in een eerste overwinning dit seizoen. Geen paniek er is er nog niets aan de hand met een voorspong van 7-10.

In de vierde inning op de slagbeurt van de Blue Socks is er helaas niets meer terug te zien van het goede spel in de eerste twee inningen. De Giants hebben een betere pitcher opgesteld en deze maakt al heel snel Sjoerd en Damian uit met drie slag. Xander komt nog wel tot een honkslag maar wordt uitgemaakt op honk één. Geen punten voor de Blue Socks en het vertrouwen in een goede afloop neemt per slagbeurt af.

De Giants maken in de vierde inning al snel 3 punten en komen daardoor 10-10. Achteraf bleek het dus al 11-10 te staan. Sven zit aan zijn maximum aantal worpen en Tom neemt de pitcher over. Gelukkig worden er nu snel worden er drie man uitgemaakt. De eerste op een goede vangbal van Alain op honk één en de twee volgende met drie slag op goed aangooien van Tom. Helaas bleek uit de wedstrijd formulieren dat de stand al 11-10 in het voordeel van de Giants was. De punten blijven in Hengelo

Na een sterk gespeelde eerste helft hebben we vandaag helaas het team van de Giants de ruimte gegeven in hun spel terug te komen. We begrijpen de teleurstelling en hadden allemaal een andere afloop verwacht gezien het sterke begin van de Blue Socks. Laten we volgende week nog maar demonstreren dat we het niveau van de eerste inningen kunnen vast houden in onze laatste wedstrijd van een mooi honkbal seizoen.

Sportieve instelling..niet blijven kniezen. Al is dat toestel misschien voor wat jongere spelers??

Sportieve instelling..niet blijven kniezen. Al is dat toestel misschien voor wat jongere spelers??

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *