Honken stelen & Homeruns:Pupillen–Moorfielders 10-4

Vandaag staat de wedstrijd tegen de Moorfielders op het programma, de buren uit Ede. De jongens hebben er zin in, ze willen weer winnen. Helaas zijn Koert, Huub, Erik, Sjoerd en Alain er niet bij deze keer. Alain, succes met je duim! Martin is vandaag weer invalcoach.

Vanwege de dreigende regen wordt er snel begonnen met de wedstrijd en met Damian als pitcher en Stijn als catcher kan de eerste bal geworpen worden. Het lukt de Moorfielders om in de eerste inning twee punten te halen, met nog een man op het derde honk is het tijd voor de wissel. Het is ondertussen harder gaan regenen.
Rick mag als eerste aan slag en haalt ook de eerste punt. Ook de volgende slagman Tom weet de nodige honken te stelen, maar moet op het derde lang wachten omdat er even niet raak geslagen wordt. Sven weet via een kopbal (daarom hebben we helmen) een plekje op het eerste honk te krijgen en steelt er ook op los. Stijn maakt onze slagbeurt af en zorgt ervoor dat Tom toch de thuisplaat bereikt. Stand na de eerste inning: 2-2.

De tweede inning is Damian heel goed op dreef. Met maar 11 ballen weet hij de Moorfielders uit te gooien en deze inning hebben we maar 1 punt tegen. En dan gaat het los: Sem, Bart, Jesse, Rick, Tom, Damian, Xander, Sven en Stijn komen allemaal aan slag in deze inning. Er wordt geweldig gespeeld. Bart weet zonder bril alle honken te raken, Sem scoort een punt en ook Rick, Xander en Damian komen over de thuisplaat. 5 punten erbij en een groot compliment aan het hele team. Want degenen die niet op de honken kwamen, zorgden ervoor dat de anderen binnen konden komen. Stand na de tweede inning 7-3.

De derde inning is een hele snelle. De Moorfielders gaan een keer uit door drie slag en worden twee keer op het eerste honk uitgetikt door Rick, die ook goed en strak wordt aangegooid.
Helaas halen wij deze inning ook geen punten, Sem komt tegelijk met de bal op het eerste honk. Kwestie van milliseconden. Bart haalt het eerste honk met glans, het lijkt dat hij naar twee kan. Maar dan lukt het toch niet en terwijl hij zich weer omdraait wordt hij door de eerste honkman uitgetikt.

Op naar de vierde inning: Sven gaat pitchen, Stijn mag nog even blijven zitten. De Moorfielders zijn er weer klaar voor en weten hun eerste slagman ook binnen te krijgen. Meer zit er deze inning niet in, want door een foutbal die door een oplettende Stijn wordt gevangen, een goede actie tussen Rick en Damian en een mooie vangbal van Xander, komen we weer aan slag.
In deze inning weet Tom weer een punt binnen te slepen door goed op te letten en hard te rennen. En terwijl Tom naar binnen komt, staat het publiek te gillen en te juichen want Damian slaat een homerun. En of dat niet genoeg is, doet Xander de volgende slagbeurt hetzelfde. Sven zorgt nog voor spannende momenten door heen en weer te rennen tussen het tweede en het derde honk, maar uiteindelijk zijn we uit voor hij binnen kan komen. Stand na de vierde inning: 10-4.

Met nog vijf minuten officiële speeltijd, wordt aan de vijfde inning begonnen. Deze wordt door Sven vrij snel uitgegooid, waarna wij als thuispartij het veld niet meer in hoeven. De winst is binnen.

Beide partijen doen nog even de line-up en hun yell en ontvangen een applausje van de ouders voor de sportieve wedstrijd, want dat was het.

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *