Pupillen weten niet van ophouden! Rhino’s-Blue Socks 4-7

Vandaag op weg naar Arnhem om – al na een weekje – weer tegen de Rhino’s te spelen. We hadden er zin in en het veld van de Rhino’s ligt op een schitterende plek in Arnhem. Ze zijn daar in afwachting van een nieuwe plek met hopelijk een nieuwe kantine, maar de ligging van deze velden is eigenlijk geweldig. Maar goed…daar kwamen we niet voor.

Na wat oponthoud konden we starten met de eerste inning. En die begon weer goed, Rick haalde met zijn eerste slag het tweede honk en uiteindelijk ook de eerste punt voor de pupillen.  Daarna kwamen ook Bart en Damian met mooie slagen en gestolen honken over de thuisplaat. Helaas hadden we daarna twee spelers uit maar die wisten ervoor te zorgen dat Xander ons vierde punt bezorgde. Nadat Erik wel mooi sloeg maar net het eerste honk niet bereikte moest er gewisseld worden.  Damian ging pitchen, Stijn catchen. De Rhino’s lieten dit niet op zich zitten en vochten hard terug.  Twee spelers haalden punten en met nog wat mensen op de honken kwamen ze bijna langszij. Gelukkig waren er drie uit en eindigde de eerste inning met 2-4.

De tweede inning ging voor ons niet zo goed. De eerste drie slagmannen gingen allemaal uit en zo werd er snel gewisseld. De Rhino’s scoorden wel. De slagman werd geraakt, mocht naar het eerste honk en wist van daaraf steeds wat honken te stelen. Gelukkig wist Damian de schade te beperken tot een puntje tegen deze inning. Score aan het eind van de tweede inning: 3-4.

Derde inning: Een nieuwe pitcher Sven en nieuwe catcher Jesse. En weer goed van start. Bart zorgde voor spannende momenten door tussen het eerste en tweede honk heen en weer te rennen en uiteindelijk op twee te komen. Hij, Damian en een losgeslagen Xander (ineens door naar het derde honk!) bezorgden ons drie waardevolle punten.  Na de wissel wisten de Rhino’s weer te scoren, maar niet gelijk te komen. Langs de kant dachten we dat de wedstrijd was afgelopen met een stand van 4-7, maar er werd nog een vierde inning gespeeld, want de tijd was nog niet om. Nog even koukleumen dus,  al was een dame van de Rhino’s wel zo vriendelijk om af en toe even met een thermoskan warme koffie langs te komen.

De vierde en laatste inning was een vluggertje. Bijna hadden we nog een punt gescoord toen Jesse als een speer van 1, naar 2 en ook nog naar 3 wist te komen. Johan  Cruyff zou zeggen : “Je moet schieten anders kun je niet scoren.”  En Raymond dacht hetzelfde over rennen, dus mocht Jesse door voor de homerun. Helaas voor ons gooide de derde honkman  zo strak  naar de catcher dat deze Jesse nog net voor de thuisplaat uit kon tikken.  Heel jammer, want het was een mooie run. Maar winnen deden we  wel.
De einduitslag van Rhino’s – Blue Socks 4-7. en Rhino’s…..bedankt voor de leuke wedstrijd.

 

rhinos

10 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *