Verslag ALV najaar 2016

Op donderdag 10 november 2016 vond de najaarsvergadering plaats in de kantine. Samen met een dertigtal leden was het een aangename vergadering. Via deze weg wil het bestuur een terugkoppeling geven over een aantal onderwerpen van deze ALV.

MVP’s 2016
Bij de verschillende teams zijn er weer een aantal leden verkozen tot meest waardevolle speler. Bij Recreanten: Guido Tiemens, Softbal Heren 1: Rolf van Beekum, Honkbal Junioren: Manon Maarseveen en Honkbal Pupillen Sybren Nab. Bij de Beeball Majors en de Honkbal Aspiranten waren er geen spelers die er met kop en schouders bovenuit staken vandaar dat de hele teams zijn voorgedragen. Van de Honkbal Senioren en Softbal Heren 2 is geen opgave ingestuurd.

Denktank
Als gevolg op het uitblijven van bestuurs kandidaten is er na de zomervakantie een Denktank georganiseerd. Hierbij waren afgevaardigde van alle teams en “alle” commissies aanwezig. Hierin is bekeken hoe men naar de toekomst keek voor onze vereniging. Uit dat overleg is de Denktank bestuur ontstaan, deze bestond uit het bestuur, Rene Rademaker, Iwan de Kwaatsteniet, Jean Marc Pisters en Claudia Haring. Dmv verschillende vragen zoals “Waar heeft Blue Socks behoefte aan en waar hebben de zittende bestuursleden behoefte aan?” is besproken waar de (on-)mogelijkheden liggen. De globale uitkomst is dat het bestuur de aankomende periode terug gaat naar de basis en zich vooral richt op de kerntaken van het bestuur en dat dus noch steeds “alles kan” maar het moet wel meer uit de leden zelf komen. Het bestuur gaat ervoor zorgen dat het mogelijk blijft maar gaat het niet meer allemaal zelf doen. Heb jij een goed idee/initiatief, kom met een plan naar het bestuur en we zullen samen met jou het plan en budget bespreken.

Nieuwe voorzitter
Mede naar aanleiding van de Denktank gesprekken heeft Jean Marc Pisters aangegeven de vacante voorzittersrol te willen oppakken. De aanwezige leden en de zittende bestuursleden heetten Jean-Marc welkom. Jean-Marc geeft aan dat het bestuur zich het aankomende jaar wil verdiepen in het op hoofdlijnen besturen van de vereniging, wat zoveel wil zeggen dat we de vereniging financieel gezond houden en dat het bestuur gaat besturen en niet zoveel uitvoerend meer zal zijn.

Contributie in relatie tot sponsoring
Vooruitkijkend naar seizoen 2017 moeten we helaas concluderen dat onze leden gerelateerde kosten (KNBSB, veld-/zaalhuur, spelmaterialen, 1/3 gebouwkosten) niet in verhouding staan tot de contributie inkomsten. Hier zijn 2 oorzaken aan te wijzen, het ledenbestand dat de laatste jaren achteruit loopt en de contributie is, op vorig jaar na, vele jaren niet verhoogd. Als we dit gat in 1 keer zouden willen dichten zou dit een contributieverhoging van 15% betekenen (volgens de Dolmans norm), dit zien we als onwenselijk. Om de leden zelf invloed te geven op de toekomstige contributieverhogingen is er een nieuwe norm opgezet waarbij een deel van de bordsponsoring (1/4 deel) wordt toegekend aan de contributienorm berekening.

Indien er voldoende bordsponsoring blijft binnenkomen hoeft de contributie niet te worden verhoogd.
Dus bij deze een oproep aan alle leden om potentiele sponsors aan te dragen bij de sponsorcommissie (sponsorcommissie@blue-socks.nl) Let wel het is een taak van ons allen! dus niet alleen van de sponsorcommissie. Als eind 2017 blijkt dat we nog steeds te weinig inkomsten (contributie/bordsponsoring) hebben moeten we alsnog de contributies verder gaan verhogen, want aan de kosten kant kan er niet veel worden gesneden.

Contributie seizoen 2017
De contributies voor het seizoen 2017 stijgen nu een paar procent, dit is het gevolg van de jaarlijkse stijging conform het huishoudelijk reglement en de verhoging van de bondsafdracht door de KNBSB.

Huidig tarief     Contributie 2017
Senioren (18 jaar en ouder)  €    224,00  €  228,00
Jeugd (16 & 17 jaar)  €    164,00  €  167,00
Jeugd (13 t/m 15 jaar)  €    148,00  €  151,00
Jeugd (10 t/m 12 jaar)  €    133,00  €  136,00
Jeugd (6 t/m 9 jaar)  €    109,00  €  111,00
Jeugd (0 t/m 5 jaar)  €      47,00  €  48,00
Recreanten / Slow Pitch  €    123,00  €  126,00
Niet spelende leden Blue Socks  €      47,00  €  48,00

Wijzigingen huishoudelijk reglement
Vanwege een aantal verouderde artikelen, guldens/cbs cijfer/post ipv website enz, vonden we het nodig om het reglement te actualiseren. Daarbij is ook de mogelijkheid om in 2 termijnen te betalen verdwenen, het is nu alles voor 1 maart of per automatische incasso (in 4 termijnen). Alle wijzigingen met betrekking tot het huishoudelijk regelement kun je nalezen via de volgende link:
http://www.blue-socks.nl/wp-content/uploads/2016/12/Wijzigingen-huishoudelijk-regelement.pdf