Belangrijke overwinning voor pupillen uit tegen Rhinos: 3-5

24 mei – de dag van de kraker tegen ESCA Arnhem Rhinos. Zij hebben nog niets verloren, wij ook nog niet. En dus moet vandaag duidelijk worden wie nou de betere is. Voor de wedstrijd krijgen ze mooie nieuwe tassen, gesponsord door Jan Baars Interieurs en Alex Sport en Casual. Sponsoren, onze hartelijke dank.

De jongens hebben er zin in en de trainers ook. Het inlopen gaat in strakke formatie en ingooien gaat ook goed, zodat ze in Arnhem weten dat onze pupillen van plan zijn met niet minder dan twee punten weer naar huis te gaan. We spelen vandaag met Alain, Rick, Sven, Damian, Stijn, Erik, Huub, Bart, Sybren, Sem, Wietsze en Dredd. Jesse is er helaas niet bij.

De eerste inning gaat van start en wij zijn aan slag. Alain deelt de eerste slag uit en weet een punt te halen, helaas wordt de strakke slag van Rick toch nog door de pitcher gevangen en weet de pitcher Sven en Erik ook een nulletje te bezorgen. Zij zorgen er echter wel voor dat Damian en Stijn binnen kunnen gekomen en zo hebben we al drie punten te pakken. De tweede helft gaat Sven pitchen en Stijn catchen. De eerste bal is direct een vangbal, daarna scoort ESCA een puntje en wordt de volgende bal ook weer gevangen. Dan een honkslag maar omdat de vijfde slagman drie slag heeft worden er verder geen punten gehaald. Eerste inning eindigt met 1-3.

De tweede inning werken pitcher en eerste honkman goed samen, waardoor het ons niet lukt om te scoren. Bart en Sem hebben wel een honkslag, maar gaan uit voor het eerste honk. Na drie slagmannen is het alweer tijd voor de wissel. Ons veldspel is een kopie van dat van de Rhinos. Twee man uit op 1 en een met drie slag uit. Gauw door naar de derde inning.

De Rhinos zetten deze tactiek door en weten ons in de derde inning weer zonder punten naar de dug-out te sturen. Het lukt deze wedstrijd niet zo goed met slaan en dat is toch nodig om punten te halen. Dat geldt ook voor de Rhinos natuurlijk. Ondertussen mogen Huub, Sybren en Dredd van de bank. Rick mag gaan pitchen en net als Sven weet hij ook de Rhinos geen kans te geven, net als het veld ervoor zorgt dat het eerste honk niet gehaald wordt. Het staat nog steeds 1-3.

Op naar de vierde inning. Het pitchen van de Rhinos blijft goed en slaan zit er niet in. Weer verlaten drie slagmannen zonder punten de plaat. Dat ziet er niet goed uit. De Rhinos weten wel een punt te halen, maar komen daarna ook niet aan slag. Het wordt nu echt spannend. 2-3 na vier inningen.

De vijfde inningbesluiten de heren dat er iets moet gebeuren willen ze zeker zijn van de winst. Dredd komt op het eerste honk en weet vervolgens te scoren. Alain slaat een tweehonkslag en komt binnen, Sven blijft jammer genoeg steken op het derde honk als we drie nullen hebben. Maar toch twee punten gescoord! De Rhinos kijken nu tegen een achterstand aan en hebben dan ook nog de pech dat de eerste foutbal door catcher Sybren gevangen wordt. De tweede slagman gaat uit op 1 en de laatste komt nog tot het derde honk maar wordt dan ook uitgetikt dankzij Sybren en Stijn. Helaas haddenn Huub, Sem en Wietsze in het outfield niet zoveel te doen vandaag.

Omdat de tijd nog niet om is, wordt de zesde inning gestart, de ouders zitten zenuwachtig in de dug-out want de voorsprong is er maar heel ruim is-ie niet. En we halen ook geen punten deze inning. Sybren weet nog op het derde honk te komen, maar dan is het over voor de Blue Socks. Iedereen in het veld is er nu vastbesloten om de winst te houden. De Rhinos weten nog een puntje te halen, maar mede dankzij weer een vangbal van Sybren komen ze niet verder dan een eindstand van 3-5.

Een knappe overwinning van de pupillen op de andere koploper, ook een belangrijke. En een record tot nu toe, Zes wedstrijden gespeeld en zes wedstrijden gewonnen! De sponsoren kunnen trots zijn….

De jongens met hun nieuwe tassen

De jongens met hun nieuwe tassen

tegen ESCA

alex

janbaarstapijten