BLUE SOCKS BEAT THE BEST (Eagles-BS pupillen 04-10)

Vandaag staat de wedstrijd tegen de Eagles op het programma. Dat is een belangrijke, want al staan we er goed voor, de Eagles staan helemaal bovenaan. Nog niets verloren, alleen twee keer gelijkgespeeld. De heren hebben er zin in, zo’n partijtje tegen de beste.

Maar bij het opstaan regent het dat het giet en dat blijft het doen. Bellen naar Deventer, maar daar meldt men dat we rustig kunnen komen want het gaat opklaren en het veld is goed bespeelbaar. Dus als iedereen zich verzameld heeft gaan we de gok wagen. Onderweg knapt het niet erg op en inderdaad…in de regen komen we in Deventer aan. Daar worden we ontvangen met koffie en limonade en wordt er druk overlegd. Nu we er zijn, willen wij in ieder geval wel spelen anders zijn we voor niets gekomen. Besloten wordt om het dan maar gewoon te proberen.

De eerste slagbeurt is voor de Blue Socks en die is over voordat we met onze ogen kunnen knipperen. Huub, Stijn en Xander zien de ballen voorbijkomen en that’s it. Snel wisselen en Damian begint met pitchen. Stijn catcht. De eerste twee spelers gaan uit, daarna slaat een tegenstander een homerun omdat we niet op zo’n verre bal gerekend hadden. Even uit ons ritme komt een oude fout de hoek omkijken, de volgende slagman weet namelijk het derde honk te halen omdat de bal steeds achter hem aan gegooid wordt. Gelukkig staan de jongens weer snel op scherp, Stijn houdt het achter goed dicht en meer dan twee punten geven we niet weg.

Nog in de regen beginnen we met de tweede inning. Damians mooie slag wordt gevangen. De pitcher heeft wat moeite met de richting en raakt in deze slagbeurt Jesse, Sven en Sem die dus allemaal naar het eerste honk mogen. Tom wordt niet geraakt en de pitcher weet hem wel met drie strike uit te gooien. Als Alain aan de beurt is, is het heel erg spannend. Alle honken vol en twee man uit. Op de bank zit iedereen met samengeknepen billen. Maar het lukt hem in een paar slagbeurten om drie spelers binnen te laten komen en zelf op het derde honk te komen. Echt klasse. Huub komt dan aan slag, hij raakt de bal maar niet goed en na een tweede slag is hij uit en moet er gewisseld worden.  Damian en Stijn nemen hun plek weer in en binnen 10 worpen is de inning voorbij en staan we met 3-2 voor !

De derde inning zit de spirit er goed in en de jongens gaan helemaal los! Stijn heeft na een foutslag helaas een strike-out. Maar daarna komen Xander en Damian, allebei met een homerun. Die van Damian is op het nippertje, maar dat telt ook. Jesse, Sven en Tom halen ook punten tijdens de beurten van Sem, Alain en Huub. Het is gillen en joelen langs de zijlijn want ineens staan we 8-2 voor tegen de Eagles. Bij de veldbeurt wordt er gewisseld en Sven gaat pitchen. Erik gaat op het derde honk staan en Rick komt op het eerste honk. En dat is een goede keus gebleken, want slagman drie en vier worden allebei op het eerste honk uitgegooid door een prima samenwerking tussen deze twee. Een speler weet binnen te komen, dus na de inning staan we zomaar vijf punten voor.

Op naar de vierde inning, buiten wordt het droog en in de dugout is iedereen helemaal in de stemming. De coaches glimmen, maar de wedstrijd is nog niet voorbij dus even de aandacht erbij houden. Stijn, Xander, Damian en Sjoerd mogen het gaan proberen, maar de Eagles geven niets meer weg.  Damian redde het nog tot het derde honk, maar toen moest er gewisseld worden. Sven heeft een topdag vandaag, 7 ballen gooien en voila…..wissel. De enige bal die raak geslagen wordt, wordt door Rick gevangen en we houden de score vast.

Met nog een minuut of wat te gaan, moet toch de vijfde inning gestart worden. Het kan nu bijna niet meer misgaan. We gaan aan slag, kijken of we de score nog iets kunnen verhogen. Sven is helaas met drie slag uit, Erik slaat op een toss-bal van Koert en haalt het eerste honk. Daarna is Sem maar die mist jammer genoeg de toss-bal. Ook Rick krijgt een toss-bal en bereikt het eerste honk. Erik komt binnen en Bart is aan slag. Hij wordt door de pitcher geraakt en mag naar het eerste honk. Rick mag door naar het tweede. Tijdens de slagbeurt van Stijn gebeurt er van alles. Rick gaat naar drie, dan naar thuis. Dat gaat hij niet halen, dus draait hij om en komt met een sliding op het derde honk terug. De derde honkman, gehinderd door de korte-stop, mist de bal en Rick krabbelt overeind en komt toch nog binnen.  Bart redt het tot het derde honk, maar omdat Stijn de pech heeft dat zijn superslag gevangen wordt moeten we alweer wisselen.

De laatste inning gaat Tom pitchen. Dat gaat ook erg goed. De eerste twee slagmannen slaan dan wel raak, maar de ballen worden snel opgepakt en naar het eerste honk gegooid, waar Rick ze uittikt. Bij de derde slagman gaat de bal weer naar 1, maar hij stuitert op het randje van de handschoen en schiet door. Helaas weet deze speler het thuishonk te bereiken, maar winnen zit er voor de Eagles niet meer in. De volgende speler haalt net het eerste honk en uiteindelijk het derde, maar dan maakt Tom de wedstrijd af met een strike-out. De Eagles en hun publiek nemen het verlies sportief op en zo  kunnen we helemaal happy richting Veenendaal.

winst op eagles

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *