Blue Socks tegen Hickory/Blue Socks

Het is flink mistig als de heren gaan warmlopen. Zo mistig dat je de kantine niet eens kan zien. Gelukkig trekt het op en kunnen we bij een aangename temperatuur een wedstrijd spelen tegen Hickory. Deze hadden nogal veel afmeldingen, zodat ze met vijf spelers gekomen zijn. Om toch een wedstrijd te kunnen spelen, worden Huub, Alain en Bart tijdelijk “Hickorianen” en maken ze de tegenpartij bijna compleet. Nu kan iedereen spelen en hoeft er niemand op de bank.

Bij de Blue Socks zelf spelen Erik, Sybren, Sven, Damian, Rick, Stijn, Angel, Sem en Dredd.

Hickory mag beginnen met slaan. Sven begint meteen goed en de eerste drie slagmannen zijn uit. Tijd voor de wissel. Onze jongens hebben er zin in en Erik, Sybren, Damian, Stijn, Angel en Sem scoren punten. Dredd is laatste man en weet nog het derde honk te bereiken maar het is niet ver genoeg. Stand na de eerste inning: 6-0

De tweede inning scoort Hickory wel. Met behulp van Huub die een homerun slaat voor zijn tijdelijke team halen ze twee punten binnen. Alain komt nog tot het derde honk maar gaat dan uit omdat de volgende slagman door Stijn wordt uitgetikt. De Blue Socks zijn weer aan zet. Sybren, Sven, Damian, Stijn, Angel en Sem scoren zelf. Rick is geblesseerd, dus Sybren neemt het rennen over na het eerste honk en scoort ook voor hem. De tussenstand: 13-2.

De derde inning is meteen ook de laatste. Hickory haalt met de eigen spelers nog drie punten binnen. Rick mag pitchen en twee spelers gaan uit met drie slag. De derde speler wordt op weg naar het tweede honk uitgetikt door Erik. Ons scoreblad komt vol met puntjes, want Erik, Sybren, Sven, Stijn en Angel scoren en Damian haalt zelfs een homerun. Dredd is als laatste man bijna binnen, maar wordt uitgetikt door de catcher en daarmee is de wedstrijd afgelopen. Eindstand: 19-5.