Pupillen naar de top, dubbele zege tegen Giants

17 mei 2014 – De dag van de dubbele wedstrijd tegen de Giants uit Hengelo. Het belooft een mooie dag te worden en de jongens hebben er zin in. En hoewel de Giants lager staan in het rijtje, moeten we toch voorzichtig zijn omdat we vorig jaar onverwacht onze voorsprong kwijtraakten bij deze club. Maar we laten ons niet uit het veld slaan en hebben vertrouwen erin door de vorige wedstrijden.

Dus beginnen we met de eerste wedstrijd: Blue Socks – Giants.

Rick, Stijn, Sven, Damian, Erik, Sem, Alain, Bart en Wietsze nemen hun plek op het veld in. Sybren en Huub houden de pitch-count bij (hoeveel ballen de pitcher gooit). Jesse en Dredd zijn er vandaag helaas niet bij.
Sven gaat pitchen en stuurt twee mannen terug met strike-out. En de enige die het veld in komt word op het eerste honk koelbloedig uitgemaakt door Rick die strak wordt aangegooid door Damian. Er kan gewisseld worden.
De eerste slagman, Rick haalt direct een punt. Stijn ook, al levert dat zijn vader waarschijnlijk een flinke blauwe plek op omdat de tossbal recht vooruit geslagen wordt. Gevaarlijke klus dat tossen !  De pitcher weet hierna Sven nog met drie slag terug te sturen, maar het veld laat door diverse fouten Damian steeds honken stelen en de derde punt halen. Hierna heeft Erik pech met een vangbal, steelt ook Sem honken en komt binnen en gaat Alain helaas ook met een strike-out terug naar zijn plek. Stand aan het eind van de eerste inning: 4-0.

De eerste helft van de tweede inning verloopt weer vlot. De eerste slagman wordt weer slachtoffer van Damian en Rick, de tweede heeft een honkslag en steelt tot het derde honk omdat er even niet goed aangegooid wordt. Hierna herstellen we snel en omdat de volgende slagmannen geen honkslag kunnen maken, worden er door de Giants geen punten gescoord.
Onze eerste slagman is Bart, die altijd voor een spektakel weet te zorgen. En hij stelt niet teleur. Hij slaat de bal weg en begint te rennen. De tegenstander haalt de bal en Bart is niet onder de indruk en rent door. Waardoor de veldpartij even niet weet waar ze heen moeten gooien. Zelfs tussen het derde honk en de thuisplaat waar Bart wordt ingesloten, geeft hij niet op en weet van een klein foutje te profiteren. Weer een punt en wat voor één ! Hierna komt Wietsze aan slag en ook deze weet een punt te scoren. Rick, Sven, Damian en Erik maken het feestje compleet.
Stand na de tweede inning: 10-0.

Vol goede moed beginnen we aan de derde inning! Sven is nog aan het pitchen en Stijn blijft de boel achter goed dicht houden. De eerste slagman is direct uit, maar de tweede weet een punt te halen. De Giants zijn van de 0 af. Slagman drie gaat uit, slagman vier heeft een honkslag, maar komt niet verder omdat de vijfde slagman door een strike-out een eind maakt aan de eerste helft van de derde inning. De wedstrijd is bijna voorbij, maar we mogen nog een keer aan slag.
Bart is gewisseld voor Sybren en deze komt als eerste aan. Ook hem lukt het een homerun te halen. Hij is gewoon te snel om te tikken! Wietsze, Stijn en Sven halen ook weer punten.

En zo winnen we deze wedstrijd met 14-1 !!

Na een kwartiertje rust is het weer aantreden voor de tweede wedstrijd. Deze keer spelen de Giants “thuis” op ons veld.
We maken ons dus klaar voor de wedstrijd Giants-Blue Socks.

Opgesteld zijn: Rick, Stijn, Sven, Damian, Sybren, Sem, Alain, Bart en Huub. Erik en Wietsze starten op de bank.
Deze keer mogen wij als eerste aan slag. Rick wordt geraakt en mag naar het eerste honk. Vervolgens halen hij, Sven en Damian drie punten. Stijn heeft een hele goede honkslag, maar wordt helaas net op het derde honk uitgetikt. Dit samen met een strike-out en uit op 1 zorgt dat onze helft van de inning over is. Na de wissel mag Rick gaan pitchen en Sybren catchen. Precies vier minuten en negen ballen later is de inning afgelopen en staat het 0-3.

De tweede inning gaat van start. Alain heeft een mooie honkslag en weet nog twee honken te stelen. Terwijl hij op drie staat ziet hij Bart alweer een homerun maken, weer niet te stoppen. En zo komen er in een run twee punten binnen. Helaas blijft het daarbij want de pitcher is beter gaan gooien en op het veld zijn de Giants deze wedstrijd beter in vorm dan de eerste wedstrijd. Dus na twee strike-outs staan Stijn en Sven wel op een honk maar gaat het feestje niet door vanwege een vangbal. Dus gaan we weer wisselen. Rick gooit strak en met drie strike-outs is het weer snel gedaan. Stand op dit moment: 0-5.

Het wordt nu toch wel spannend, want de Giants zijn beter geworden en de voorsprong is niet zo groot als in de eerste wedstrijd.  Wietsze komt in het veld, Sem gaat eruit. We beginnen met twee nullen (!), maar Alain weet op het derde honk te komen nadat ook hij geraakt is. Onze hoop is gevestigd op de volgende slagman, Bart. Helaas zijn de Giants alert en wordt zijn slag gevangen. Geen punten voor ons deze inning. Dat geeft de Giants moed en de eerste slagman weet een punt binnen te halen. Daarna krijgt nog een speler een honkslag, maar blijft hij steken op het tweede honk.

Eindstand Giants-Blue Socks : 1-5. Vandaag dus twee trotse coaches die eer van hun werk mogen hebben. En vier punten en 17 runs erbij in ons voordeel. En dat komt goed van pas want volgende week moeten we uit tegen de andere koploper: ESCA Arnhem Rhinos.