Wedstrijd met primeurs, maar zonder punten…..Pupillen – Eagles: 1:6

(Door Hetty Gerritse)

Vandaag een spannende wedstrijd tegen de nummer 1! Het is koud en door de stevige wind voelt het winters aan.

Coach Raymond geniet van de zon in Amerika. Maar coach Martin is een goed vervanger.

We hebben de primeur van het ‘dak’ boven de slagplaat, we kunnen dus niet meer over de Rondweg slaan. En we hebben nog een primeur: dit is voor Chris zijn eerste wedstrijd als scheidsrechter.

De line-up wordt fanatiek gedaan, toch wordt er een beetje angstig gekeken naar de tegenstander.

De eerste inning is Tom pitcher en Erik is de catcher. Op het eerste honk staat Sem, op het tweede Sven, Xander is korte stop, op het derde honk staat Bart. Huub staat rechtsachter, Stijn staat middenachter en Sjoerd linksachter.

De eerste man wordt al uitgemaakt door een mooie combi van Xander en Sem. Xander gooide de bal strak naar Sem op het eerste honk, die hem met de voet op de honk goed ving.

De tweede man slaat maar liefst zes foutballen voordat hij uit is. Twee uit, goed begin! De Blue Socks staan geconcentreerd in het veld. De derde man gaat ook zonder problemen uit. Dat was een snelle inning, goed gestart!

De Blue Socks gaan aan slag. Bart krijgt een tossbal en mept hem ver het veld in, helaas wordt de bal gevangen. Helaas geen punten: 0-0.

Met de zelfde opstelling gaan we het veld weer in.

De eerste slagman slaat de bal ver het veld in, maar Xander vangt de bal keurig op. Blue Socks raken onder indruk van de tegenstander en laten de Eagles flink scoren, met 0-4.gaan we weer aan slag. Eric slaat de bal vanuit toss mooi ver, maar is net te laat op het eerste honk. Na wat pech moeten we helaas zonder punten het veld weer in.

De volgende inning staat Eric middenachter en Tom op het tweede honk. Damian wordt de nieuwe pitcher en Stijn de catcher.

De eerste slagman gaat direct uit door een paar strakke ballen van Damian. De tweede slagman wordt uitgemaakt door een bal van Tom naar Sem op het eerste honk. De derde slagman gaat wel door, maar na veilig dreigen vanaf het derde honk is het precies 3 uit. Geen punten laten maken deze inning! Vol goede moed gaan de Blue Socks weer aan slag.

Sem redt het na zijn slag net niet tot het eerste honk. Huub slaat de bal goed weg en komt veilig op het eerste honk aan, helaas gaat hij er uit bij het stelen. Jesse komt ook aan op het eerste honk en steelt naar het tweede honk, helaas is het hierna wissel en kan er geen punt worden gemaakt.

In het veld gaat Jesse naar het derde honk. De Eagles gaan door met scoren: 0-6. Damian en Sem gooien weer een slagman uit op het eerste honk.

Bij de laatste keer slaan weten we gelukkig nog een puntje te scoren. Xander slaat de bal hard weg en komt veilig aan op het eerste honk. Stijn slaat zichzelf naar het eerste honk. Xander profiteert van de slag van Stijn en haalt de thuisplaat: 1-6!

Helaas geen winst dus deze wedstrijd, maar tegen de nummer 1 en met deze kou en wind is dit zeker geen schande.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *