Goed gespeeld, maar geen punten tegen Knickerbockers.

Vandaag de eerste wedstrijd na de vakantie. De jongens hebben er zin in. Het is ook de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen.

De eerste inning gaat Damian pitchen, Stijn gaat catchen en de Knickerbockers gaan aan slag. We beginnen sterk, De eerste slagman wordt door Alain uitgetikt op het eerste honk, de tweede gaat met drie slag uit. Dan komt er een slagman op het eerste honk, maar deze wordt uitgetikt op weg naar het tweede honk door een oplettende Sven. Bij ons gaan Jesse, Stijn en Damian uiteindelijk allemaal met drie slag en een paar wijd het veld uit.
Stijn wordt geraakt, maar omdat hij op dat moment aan het slaan is, telt dat niet mee, helaas.

De tweede inning laten we weer maar drie slagmannen aan de beurt komen. Alain tikt de eerste weer uit op het eerste honk en de volgende twee kunnen het niet redden tegen de worpen van Damian. We houden de 0 goed vast. Nu nog scoren! Xander begint met een foutslag maar weet toch op het eerste honk te komen en bezorgt ons uiteindelijk onze eerste punt. Rick slaat ook eerst fout, maar daarna raak. Helaas wordt hij op het eerste honk uitgetikt. Ook Sven haalt net het eerste honk niet en Sem gaat met drie slag uit. Toch met een voorsprong de derde inning in.

Damian gaat lekker, deze derde inning weer drie Knickerbockers met drie slag uit. Tijd voor onze Blue Socks om een balletje te slaan. Bart begint en haalt met zijn slag het derde honk en met een sliding. De tweede punt die we halen komt door hem. Alain, Tom en Damian hebben het moeilijk met de pitcher en Stijn wordt alweer geraakt. Als hij op het derde honk staat zijn we uit en moeten we helaas wisselen.

De vierde inning gaat Sven pitchen en de Knickerbockers besluit op dat moment er een schepje bovenop te gooien. De eerste vier slagmannen weten allemaal binnen te komen door goede slagen en doorgeschoten ballen en een wat onhandige aangooien.  Nummer vijf weet het derde honk te bereiken, maar dan komen de Blue Sockers weer bij zinnen. Xander maakt een enorm mooie vangbal die zo op Youtube had gekund en Sven gooit de volgende spelers met drie slag uit. Vier punten tegen, dat is jammer. Toch nog een beetje geschrokken weten de jongens even niets terug te doen. Xander begint goed met een verre slag, die echter snel gepakt wordt waardoor hij niet verder komt dan het tweede honk. Rick, Sven en Huub gaan met drie slag uit en zo zijn we ineens toe aan de vijfde inning met nog veel tijd over….!

De vijfde inning mag Erik het catcherspak aantrekken. Samen met Sven houdt hij de boel goed op slot en de Knickerbockers weten niet te scoren. Bij ons is er werk aan de winkel, we moeten proberen weer bij te komen. Een puntje lukt in ieder geval. Want nadat Erik niet aan slaan toekomt, lukt het Alain om binnen te komen, haalt Stijn het tweede honk, maakt Sven een mooie slag maar omdat deze gevangen wordt, hebben we maar één punt en gaan – ik denk voor het eerst dit seizoen – beginnen met de zesde inning met een kleine achterstand, 3-4.

De zesde inning gaat Tom pitchen en Erik blijft catcher. De eerste speler slaat en komt op 1. Hij steelt naar 2 en op weg naar drie wordt hij uitgetikt door Damian. De tweede speler slaat uiteindelijk ook raak, maar ook deze keer zit Damian dwars. Hij vangt de bal mooi op en zo hebben we al twee man uit. De derde speler slaat op een toss-bal en dan gaat er bij onze jongens van alles mis. De bal schiet door en wordt steeds achter de speler aangegooid, waardoor deze een homerun maakt. Jammer! Meer punten geven we niet weg en dan zijn we zelf aan slag voor het laatste stukje wedstrijd. Xander, Rick, Sven en Huub zijn de laatste slagmannen, maar het mag niet baten. Xander redt het tot het derde honk en Huub slaat nog een geweldige bal, die helaas voor ons nog gevangen wordt. Geen winst in punten, wel een hele mooie wedstrijd deze week.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *