Helaas geen punten uit Soest meegenomen. Een leuke wedstrijd tegen een sportieve tegenstander!

Van onze verslaggever ter plaatse.

Op zaterdag 25 mei stond de uitwedstrijd tegen de Knickerbockers uit Soest op de agenda. Tijdens de heenreis was het de verslaggever opgevallen dat er bij de Blue Socks spelers wat te gemakkelijk aan een overwinning werd gedacht. Van een kleine onderschatting van tegenstander uit Soest was dan ook sprake. Vorig seizoen hebben we toch ook gewonnen! Gelukkig was dit maar van korte duur. Toen het team op het mooi gelegen sportpark in Soest aankwam, waren de Knickerbockers al volop bezig met de voorbereiding. Het was de toeschouwers en de Blue Socks trainers al opgevallen dat de ‘jongens’ van de Knickerbockers wel heel erg strak aan het ingooien waren.

Om precies 12.00 uur, met een lekker zonnetje beginnen onze jongens aan de wedstrijd. We moeten het vandaag doen zonder Jesse en Huub die samen altijd wel goed zijn voor een aantal punten!

Het viel de toeschouwers op dat de eerste inning al voorbij is voordat de eerste koffie genuttigd is! Sjoerd,  Rick – na goede honkslag – en Damian zijn helaas uit voordat we goed en wel beseffen dat de wedstrijd begonnen is. Met Damian vanaf de pitcher plek weet het team mede door een sterk gepitchte eerste inning de schade te beperken tot een 1-0 achterstand.

Zonder in paniek te raken beginnen we aan tweede inning en verse koffie. Ook Xander kan in zijn eerste slagbeurt van de tweede inning niet tot een honkslag komen. De Knickerbockers hebben een sterke en gecontroleerde pitcher opgesteld. Tom kan gelukkig na een goede honkslag het eerste punt voor Blue Socks binnen halen met de hulp van een honkslag van Sven. Score 1-1. Tijdens de tweede slagbeurt van Knickerbockers moeten we helaas wel een aantal punten incasseren en we sluiten deze inning af met een 3-1 achterstand.

Er zit een enorm tempo in de wedstrijd en we realiseren ons dat deze wedstrijd wel eens een record aantal innings kan gaan opleveren.

De derde inning laat een hetzelfde beeld zien als de eerste twee innings. Erik kan helaas geen honkslag maken, Alain heeft een aantal keer pech met fout-slagen. Sjoerd moet na een prima honkslag veel risico’s nemen en wordt uitgetikt op honk drie. Helaas geen punten voor Blue Socks in de derde inning. Na sterk samenspel tussen Damian en Alain (prima vangbal op honk 1) maken we de eerste tegenstander uit. Na de pitcher wissel van Damian voor Sven, een vangbal van Tom wordt de laatste slagman uitgegooid door Sven. De achterstand na de derde inning is intussen opgelopen tot 4-1. Je ziet op de gezichten van de jongens, trainers en het Veenendaalse publiek dat we de moed een langzaam een beetje beginnen te verliezen.

Toch blijven we proberen punten te scoren en weerstand te bieden. In de vierde inning komen zowel Damian als Xander na prima honkslagen en alert spel binnen en komen we zelfs tot een 4-3 stand. Er is weer hoop op een goede afloop! Erik neemt de catcher plaats van Stijn over die een goede pot gevangen heeft. Soest weet echter de score te brengen naar 6-3. Daarna neemt Tom de pitcher rol over van Sven en we gaan we ons zelfs voorbereiden op het seizoensrecord van vijf innings!

Tijdens onze slagbeurt in de vijfde inning gaat het echter allemaal erg snel. Erik, Sem na een goede honkslag, Sjoerd en Rick worden helaas uitgemaakt door een sterk gooiende pitcher van de Knickerbockers. Op de klok staat inmiddels al meer dan 1 ½ uur speeltijd en de Knickerbockers besluiten dat het mooi is geweest. Zij willen stoppen met een overtuigende 6-3 overwinning.

Het was een leuke uitwedstrijd in Soest. De verschillen tussen beide teams waren niet heel erg groot hoewel de uitslag anders doet vermoeden. Het verschil is vandaag gemaakt door een aantal kleine foutjes en een beetje pech (een aantal net gemiste vangballen, net een beetje teveel tijd nodig om uit te maken op het eerste honk, een aantal onnodige uitgetikte spelers). De tegenstander uit Soest heeft gewoon erg geconcentreerd gespeeld, bijna geen fouten gemaakt en heeft daarom verdiend gewonnen.

Ook het Blue Socks team heeft vandaag serieus gespeeld, maar kunnen zien hoe de tegenstander door net iets slimmer en scherper te spelen de winst heeft weten binnen te halen.

knickerbockers

Sportieve strijd op het veld

2013-05-25 13.53.41

en gezellig afsluiten in de kantine

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *