Moorfielders en Blue Socks aan elkaar gewaagd: 6-6

Vandaag de laatste wedstrijd van het seizoen. Iedereen is er en er gaan veel ouders mee naar Ede. Lekker dichtbij deze keer. Het is nog fris als we aankomen en terwijl de jongens gaan warmlopen en ingooien, installeren de vaders en moeders zich met een beker koffie.

We gaan aan slag en Bart opent de wedstrijd.  Helaas  zijn hij en Sjoerd met drie slag uit. Xander weet wel de bal weg te slaan en een paar honken te stelen, maar omdat de toch mooie slag van Sven gevangen wordt, is het drie uit en hebben we geen punten.
Tom gaat beginnen als pitcher met Erik als catcher. De eerste speler krijgt een tossbal, maar zijn slag wordt gevangen door Xander. De tweede speler gaat ook uit en Tom weet de derde speler met drie worpen uit te laten gaan (een foutslagje) waardoor ook de Moorfielders de eerste inning zonder punten afsluiten.

De tweede inning gaat niet veel beter, Tom en Alain gaan beiden met drie slag uit en  dan is onze hoop gevestigd op Huub, die geweldig kan slaan. En hij slaat ook, maar helaas  wordt de bal gevangen en moet er weer gewisseld worden.
De Moorfielders gaan er nu tegenaan en door een aantal tossballen zien we zo drie man binnenkomen. Dat gaat de verkeerde kant op. Dan een hoge bal….Xander rent naar achter, Sem naar voren….we houden onze adem in. ..de bal ploft in de handschoen maar welke? Het blijkt Sem te zijn die de bal gevangen heeft. De kansen van de Moorfielders keren en onze jongens geven niets meer weg.

De derde inning gaat het beter. Erik  slaat met alles wat hij heeft, een ontzettend mooie swing, maar helaas niet raak. Sem slaat bij een tossbal vol tegen Koert, die geen krimp geeft maar vanavond waarschijnlijk een icepack op de borst nodig heeft. Sem haalt hiermee wel het eerste honk. Dan komt Stijn aan slag, maar die gaat uit op het eerste honk.  Tijdens zijn slagbeurt, lukt het Sem om onze eerste punt te scoren en de eer te redden. Jesse weet nog met een mooie slag op het tweede honk te komen.  Xander slaat weer goed hard, maar helaas wordt deze gevangen en gaan we voor de derde keer door een vangbal uit.
Bij de Blue Socks is een wissel, Damian gaat pitchen en Stijn catchen. Helaas weet de eerste speler nog binnen  te komen omdat hij geraakt wordt en een tweede speler haal t het derde honk. Daarna houden Damian en Stijn de deur dicht en is de stand  4-1 in het voordeel van de thuisploeg.

Op naar de vierde inning. Die begint niet zo goed. Sven en Damian gaan allebei uit en als derde is Alain aan slag. Gelukkig slaat hij raak, net als Huub, Rick  (een flinke knal!) en Sem. Stijn  slaat  de bal zo mooi weg dat Rick en Sem kunnen binnenkomen, terwijl hijzelf het derde honk weet te halen. Als Jesse wordt uitgetikt op het eerste telt depunt van Stijn helaas niet mee. Toch staan we nu voor 5-4 en dat is mooi gedaan.
De tweede helft van de inning proberen we de stand zo te houden, maar twee spelers weten toch te scoren omdat er af en toe langs de bal gegrabbeld wordt en zo kijken we aan het eind van deze inning tegen een kleine achterstand aan.

Met nog een kwartier te gaan, beginnen we aan de vijfde en laatste inning. Wat gaat het worden?
Na vier wijd mag Koert tossen, wat een held. Xander slaat met alles wat hij heeft en dat is veel. Zoveel dat hij een homerun haalt ! Sven gaat jammer genoeg uit en Damian wil ook wel een homerun halen. Helaas wordt de bal gevangen en zo hebben we alweer twee man uit. Alain slaat raak en  bij Huub zijn slagbeurt komt hij tot het derde honk. Dan zijn we uit en hebben we twee opties: gelijkspelen of verliezen….
Sven krijgt de zware taak om de laatste inning te pitchen en het verschil te maken. In deze laatste inning wordt er nog een staaltje tactiek aan de ouders geshowd.  Met een speler op het eerste honk, gaan de jongens voor een dubbelspel. En inderdaad, de bal wordt gevangen door Sven en de terugkomende speler wordt uitgetikt door  Rick. Einde van een sportieve  wedstrijd, waar de ene partij niet onderdeed voor de andere en de sfeer prima was, net als het weer trouwens.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *