Opnieuw winst in Hengelo

30 augustus 2014 – Het is de laatste zaterdag van de vakantie als we met het tweede deel van de competitie starten. We zijn nog ongetraind, maar we gaan ervoor…

Met acht spelers vertrekken we richting Hengelo, het is somber weer en het regent. In Hengelo is het droog en het veld is bespeelbaar, is ons verteld dus daar gaan we voor.

We spelen vandaag met Sven, Sybren, Erik, Damian, Rick, Stijn, Bart en Jesse. Een speler te weinig dus, voordeel is dat er niemand op de bank hoeft. Ondanks een miezerregen gaan we van start met de eerste inning. De pitcher start goed en weet Sven en Sybren met drie slag uit te gooien. Erik wordt geraakt en mag naar het eerste honk. In de slagbeurt van Damian weet hij nog twee honken te stelen. Damian zelf raakt de bal ook goed en tijdens de slagbeurt van Rick komt Erik binnen met een sliding – die de wasmachine thuis laat bibberen – en haalt Damian het derde honk. Helaas zijn we dan uit, maar is het eerste punt mooi binnen. Na de wissel gaat Sven pitchen en die gooit ontzettend goed. De eerste twee slagmannen staan weer in de dug-out voor ze hem goed konden aankijken. De derde man haalt het eerste honk, maar wordt vervolgens bij de slagbeurt van zijn opvolger uitgetikt door Erik op het tweede honk. Stand 0-1.

De tweede inning worden we toch weer verrast door de pitcher die Stijn en Bart met drie slag uit gooit. Jesse haalt het eerste honk wel, maar komt niet verder omdat ook Sven een strike out krijgt. Geen punten voor ons helaas. Sven geeft na de wissel ook geen punten weg, de spelers slaan niet raak op zijn aangooi en ook niet op die van hun eigen coach. Zo blijft de stand 0-1.

De derde inning regent het alweer wat harder. We gaan toch nog maar even door. Sybren slaat een honkslag op een tossbal en steelt elke pitch wel een honk mee. Hij haalt onze tweede punt binnen. Erik slaat in de inmiddels stromende regen drie keer mis en dan besluiten de coaches een pauze in te lassen en een half uurtje te wachten tot het droog is. Allemaal de kantine in dus.

Even later horen we dat het weer wel opknapt maar het veld niet meer bespeelbaar is. Zijn we dan toch voor niets helemaal naar Hengelo gegaan?

Afgesproken wordt om de wedstrijd te staken en hem als gespeelde wedstrijd te beschouwen. Dat houdt in dat met twee punten uit Hengelo terugkomen.

 

Op naar de Rhino’s thuis volgende week.

 

start giants

Somber weer bij aanvang van de wedstrijd

veld giants

De reden waarom we niet verder konden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *