Pupillen krijgen vleugels tegen Eagles: 0-8

10-05-2014: Op een vroege zaterdagmorgen was het tijd voor een potje honkbal tegen de Eagles uit Deventer. Kwart voor negen verzamelen op een druilerige parkeerplaats en hopen op mooi weer.

Erik, Jesse, Sven, Stijn, Damian, Rick, Sem, Alain, Sybren en Wietsze waren de spelers van vandaag.

Aangekomen in Deventer werd na het bekijken van buienradar besloten de wedstrijd een half uurtje eerder te beginnen zodat we de voorspelde grote regenbui voor zouden blijven. De jongens gingen ingooien, de ouders bewonderden het uitzicht uit de kantine. En nadat coaches en ouders waren voorzien van koffie werd er gestart met de eerste inning.

Onze eerste slagbeurt leverde geen punten op, Stijn wist nog het tweede honk te halen, maar dat was het ook. Toen de pupillen het veld opkwamen, mocht Rick beginnen met pitchen en Stijn was catcher. Dat bleek een goede combinatie, want in combinatie met Damian als korte stop en Alain op het eerste honk lukte het ook de Eagles niet te scoren.

De tweede inning verliep ietsje beter. De Eagles hadden een andere pitcher en Rick wist de eerste punt binnen te halen. De pupillen wisten weer de Eagles te beletten zelfs maar op het eerste honk te komen. Daardoor hadden Erik op 3, Sven op 2, en Sem, Sybren en Wietsze in het achterveld niet zo heel veel te doen helaas. Eén puntje voor, daar moest nog wel iets aan gebeuren.

De derde inning was een kopie van de eerste. Bij ons direct drie man uit, maar in het veld deden we het goed. Rick gooide strakke ballen, Stijn ving goed en het veld bleef scherp, dus bij de Eagles gingen – in hetzelfde tempo als de Blue Socks hiervoor – terug naar de dug-out.

Wat er daarna gezegd is tijdens de peptalk weten we niet, maar het heeft duidelijk geholpen! Want Damian startte deze inning met een homerun (door een hele mooie en verre slag) en Stijn sloot hem af met een homerun. Als laatste man besloot hij gewoon niet te stoppen en de tegenpartij was hierdoor zo verrast dat ze niet meer goed aangooiden en vingen, waardoor hij in een sneltreinvaart de thuisplaat bereikte en iedereen door het dolle heen was. Tussen deze homeruns haalden ook Rick, Sem, Alain, Sybren en Wietsze waardevolle punten, waardoor de stand op 0-8 kwam. Daarna mocht Jesse het veld naar het tweede honk, Sven pitchen en ging Sybren catchen. Ook zij wisten de stand voor de Eagles op de 0 te houden.

Hierop besloten de Eagles dat wat hen betreft de wedstrijd wel mocht stoppen, vanwege de dreigende donkere wolken die aan kwamen drijven. En zo waren we klaar voordat de grote bui losbarstte.

veld