Revanche! RedCaps2-Blue Socks: 6-13

Nadat we onze eerste wedstrijd tegen de Red Caps dik verloren hadden, hebbende jongens wat goed te maken. Waren ze de eerste wedstrijd nog wat onwennig en onder de indruk van de tegenstanders, lopende het seizoen groeide het zelfvertrouwen en nu lijkt het zelfs een beetje door te slaan de andere kant op! We gaan met 10 spelers op pad, helaas zijn Alain, Sjoerd en Xander er niet bij vandaag.
In Leusden staan de tuinstoeltjes al klaar en er is goed weer besteld, dus de ontvangst is prima. Lekker bakkie koffie erbij, voetjes omhoog en het publiek is er in ieder geval klaar voor. En we zijn niet teleurgesteld, de jongens hebben voor een leuke show gezorgd.

In de eerste inning is het meteen raak: negen man aan slag ! Rick wordt op de helm geraakt en mag naar het eerste honk en samen met Huub, Damian en Stijn worden de eerste vier punten binnengehaald. Sem slaat goed raak en steelt tot het derde honk. Hij staat klaar om de vijfde punt te halen als we helaas moesten wisselen en de jongens het veld in mogen.
Stijn gaat catchen, Damian pitcht en hoewel ze een homerun weggeven (een geweldig mooie en verre slag, die een applausje waard is) maakt Tom een goede vangbal.  En de andere slagmannen zijn uit zonder punten te halen. Uitslag na eerste inning: 1-4

De tweede inning loopt ook lekker. Bart slaat de bal flink ver weg, ondanks de soms wat twijfelachtige toss-balletjes  van Raymond. Zijn verweer na de wedstrijd: “Ik weet hier eigenlijk niets over te zeggen”.  Gelukkig zaten er ook hele goede tussen, anders hadden we hem misschien wat extra training moeten laten volgen. Deze inning komt  Bart na een twee-honk-slag en brutaal steelwerk binnen, Sven laat nog even zien waarom de sliding-training van afgelopen woensdag zo handig is geweest en haalt zo de thuisplaat en Jesse weet Damian binnen te slaan. Helaas gaat hij daarbij zelf uit, maar de punt is binnen.
De tweede helft van de inning is  een snelle. Damian weet de slagmannen van de honken te houden en een  tegenstander die van het tweede naar het derde honk wil rennen, wordt ingesloten door Tom, Rick en Sven en is kansloos. Hij moet zover uitwijken dat ook hij uit is. Uitslag na de tweede inning 1-7.

Dit hebben we nog niet eerder gehad, zo’n voorsprong. De stemming zit er lekker in en weer komt iedereen aan slag. Het stelen wordt extra spannend omdat de ene coach roept dat ze moeten gaan en de andere roept dat ze moeten blijven staan. En dan horen we zelfs nog zeggen: “Je moet niet zelf denken, maar luisteren……..” Maar het gaat allemaal goed gelukkig.  Sem, Tom, Sven, Rick (die bijna een homerun weet te halen voor de Blue Socks), Huub en Damian komen allemaal weer binnen en Stijn, Bart en Jesse helpen daar goed aan mee. Erik houdt op dit moment de pitch-count bij. Kwestie van teamwork en dat kunnen ze !!

De wedstrijd is bijna klaar als de Red Caps besluiten dat ze niet met 1-13 willen verliezen. Ze gooien er weer een homerun tegenaan en daarna profiteren ze van de pitcher/catcher-wissel. Want hoewel Tom ontzettend hard en strak en goed gooit (zeker spinazie gegeten gisteravond) en Erik het prima doet als catcher is het toch weer even op elkaar ingespeeld raken. Ook in het veld weet een tegenstander op weg naar het thuishonk de val te ontwijken omdat de bal blijkbaar gewoon niet door Rick gevangen wil worden. Kan gebeuren. Er komen deze inning vijf tegenstanders binnen en daarna maakt Damian met een mooie vangbal een eind aan de wedstrijd.  Eindstand 6-13 ! En volgende week zondag 14 juli is de laatste wedstrijd voor de vakantie.

2013-07-06 09.59.04

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *