Tex Town Tigers laten hun tanden zien…

Het is 28 juni en de jongens mogen de wei weer in. Na de winst van twee weken geleden is het zaak niet meer te verliezen, dan is het kampioenschap een feit. Dit jaar heeft de KNBSB (de honkbalbond) de competitie in twee delen gesplitst, zodat we nu tien wedstrijden hadden om ons te bewijzen. Na de vakantie is er nog een mini-competitie van vijf of zes wedstrijden. De Rhino’s hijgen een beetje in onze nek omdat ze maar vier punten achterstaan en een wedstrijd minder hebben. Nog geen tijd om achterover te leunen dus!

We treden aan met Sven, Rick, Stijn, Wietsze, Damian, Sybren, Erik, Alain, Sem, Huub, Bart en Dredd. Jesse is er vandaag helaas niet bij.

De eerste inning. Sven pitcht en Stijn catcht. Het is meteen schrikken. De Tex Town Tigers gaan voortvarend te werk en onze jongens in het veld zijn nog niet helemaal bij de les. Ze laten drie spelers scoren, voordat ze gestopt kunnen worden. Werk aan de winkel dus in onze helft. Sven haalt met zijn eerste slag direct het derde honk, Rick wordt door de pitcher geraakt en mag naar het eerste en samen met Damian halen ze onze drie punten binnen. Maar dan is het voor de Socks ook over. Erik staat nog op het derde honk als ze moeten gaan wisselen.

Tweede inning: De eerste speler gaat uit op het eerste honk, maar daarna weten er weer drie te scoren. Omdat de jongens niet scherp gooien en vangen, krijgt de tegenpartij kans om te stelen en te scoren. Gelukkig herstellen ze zich en blijft het bij deze drie punten, al stond er nog een speler klaar op het derde honk. Wij zijn weer aan slag. Bart scoort onze eerste punt deze inning, daarna komen Sven, Rick en Stijn ook binnen en staan we 1 puntje voor. Erik heeft nog een mooie slag maar deze wordt helaas gevangen. De stand: 7-6.
Dat ging niet zo gemakkelijk als gedacht !

De derde inning weten we de Tex Town Tigers eindelijk te temmen. Twee man met drie slag uit en een uit op het eerste honk. Dat geeft weer moed. Alain en Huub scoren gauw twee punten, daarna geeft de pitcher geen kans meer weg en gaan er drie met drie slag uit. Stand: 9-6

Op naar de vierde en laatste inning. We staan voor en dat willen we graag zo houden. De supporters zitten ook al wiebelend op de bank of ze het gaan redden. En dat de eerste speler een homerun maakt omdat iedereen zomaar gooit, niet goed vangt en de speler achterna gooit maakt het nog spannender. Het zal toch niet? Gelukkig wordt de tweede bal gevangen door de pitcher en omdat de laatste twee slagmannen met drie uit gaan, blijft er een speler op het derde honk steken. We hebben dus theoretisch gewonnen, het staat 9-7.
Tijd voor de Blue Socks. Veel tijd want de anderhalf uur is nog niet helemaal om. Als deze inning snel over is, moet er nog een vijfde inning gestart worden. Wietsze weet door honken te stelen weer een punt te scoren. Sybren wordt door de pitcher geraakt en steelt zich ook naar het thuishonk. Alain haalt het derde honk, maar helaas komt dan de derde nul. Hebben we toch nog gewonnen met 11-7. Dankzij de inzet van Sven, Rick, Stijn, Wietsze, Damian, Sybren, Erik, Alain, Sem, Huub, Bart en Dredd. En Sanne bedankt voor het scoren!

 

tijgersokken

 

Volgende week is dus onze laatste wedstrijd van de competitie tegen de Knickerbockers-2 in Soest. Om 10:00 uur is de wedstrijd in Soest. Publiek is van harte welkom !

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *