Verslag: Survival ‘Bootcamp’

Druppelsgewijs kwamen de eerste aanmeldingen binnen. Uiteindelijk meldde zich 54 durfallen, Blue Sockers, famile en vrienden, aan om deel te nemen aan de Bootcamp.

’s Morgens

Om 11.00 ging het programma  voor de jonge deelnemers van start. Er werd begonnen met een geheugenspel. Niet lang daarna rende iedereen naar de  fel gekleurde stormbaan om eerst wat warm te draaien om vervolgens met het echte werk te beginnen. De stormbaan moest gedurende de gehele Bootcamp een aantal malen bedwongen worden. Tussendoor werden o.a. de gooikwaliteiten getest en moest er flink gerend en gesprongen worden bij de onderdelen lijnensprint en zaklopen met hindernis. Uiteraard mocht het onderdeel tijgeren niet ontbreken. Nog even snel het geheugenspel afronden en daarna snel door naar de zeepbaan. Dit was veruit het meest populaire onderdeel. Onder een heerlijk zonnetje was dit prima te doen. Na een warme douche en in de droge kleren werd er bij de vuurkorf genoten van een kom soep met broodjes en geroosterde marshmallows. De deelnemers gingen naar huis met een welverdiende Bootcamp diploma.

’s Middags

Rond 14.00 ging de Bootcamp voor de oudere jeugd van start met een soortgelijk programma alleen startte zij met een voor vele pittige warming-up. Na de hele middag flink in touw te zijn geweest sloten ook zij de Bootcamp af met de zeepbaan om vervolgens te genieten van een ‘broodnodige’  maaltijd. Nadat de scores bekend werden gemaakt, werden aan alle deelnemers een welverdiende medaille uitgereikt. Voor degene die nog puf  en zin hadden in wat hersengymnastiek was er een avondvullende Quiz in de stijl van “Ik hou van Holland”.

’s Avonds

De avond werd afgesloten met het bakken van broodjes en het roosteren van marshmallows boven  de vuurkorf.

We kunnen terugkijken op een hele geslaagde en gezellige dag. Met dank aan alle vrijwilligers die ons deze dag hebben geholpen.

Groeten namens de activiteitencommissie,

  • Geeke Pranger
  • Corné Valkenburg
  • Claudia Haring
  • Anita van Kooten