Weer een spannende wedstrijd..Pupillen-Panters: 7-6

29 juni, de tweede wedstrijd van dit seizoen tegen de Panters uit Tiel. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden. De vorige keer hadden we met slechts 1 punt verschil gewonnen.

En een spannende wedstrijd werd het!

We moesten het deze wedstrijd doen zonder onze vaste mannen van het eerste honk: Alain, Rick en Sem. Het was vandaag gelukkig droog, al waaide het wel hard. Onze vaste teamfotograaf stond in de aanslag om weer de mooiste foto’s te maken. Klokslag 10.00 uur begonnen we met de line up.

De eerste inning begon Damian met pitchen. De Panters begonnen sterk, de eerste slagvrouw kwam direct op het eerste honk en maakte al snel de eerste punt voor de Panters. Ook een tweede punt volgde. Na twee uit wist Jesse de 3e uit te maken op het eerste honk.
Nu was het de slagbeurt van Blue Socks. Helaas misten we deze eerste inning nog wat publiek.
De pitcher van de Panters gooide erg hard en helaas konden we geen punten maken.

Gelukkig kwamen er meer vaders en moeders aanmoedigen en de tweede inning ging gelijk uitstekend. Drie slagmannen achter elkaar uit en Xander wist in deze inning onze eerste punt te maken.

De derde inning ging Erik catchen en Sven pitchen. De Panters wisten goed te slaan, maar waren twee keer door goed samenspel van Blue Socks achter elkaar uit op het eerste honk. Al snel konden we de slagbeurt weer overnemen.
Erik wist met een mooie slag op het eerste honk te komen, Jesse mocht vervolgens naar het eerste honk door een bal die tegen zijn been kwam. Helaas konden zij dit niet omzetten in punten.

De vierde inning ging van start. De Panters weten twee punten te halen. Tom gooit vanaf het derde honk een strakke bal naar Jesse op het eerste honk. Helaas lukt het net niet om de slagman van de Panters uit te tikken. Maar we gaan verder en kunnen al snel weer wisselen. En dan gaan we voor de punten…eerst Xander, gevolgd door Stijn. Dan komt Sven binnen, net op tijd beoordelen wij vanaf de bank , maar helaas…de scheidsrechter denkt er anders over en beoordeelt hem uit.

Na deze vierde inning staat het 5-3. We gaan richting de 90 minuten speeltijd. Er wordt besloten nog een inning te spelen en dat zal een goede keuze blijken.  Tom gaat pitchen. De Panters weten nog wel een zesde punt te scoren, maar onze mannen zetten alles op alles. Huub slaat als eerste, een hele mooie slag, maar is helaas net te laat op het eerste honk. Erik weet een punt te scoren met een heuse sliding, gevolgd door Jesse en Damian.
Het staat 6-6. De spanning stijgt…en het is Xander die ons naar de overwinning helpt met een zevende punt.

Het was een leuke wedstrijd. Het slaan ging niet zo goed als vorige week, maar de punten zijn weer binnen. Goed gedaan mannen !

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *