Pupillen halen zevende winst op rij tegen Hickory

31 mei 2014 – Voor vandaag staat de wedstrijd tegen Hickory op het programma. We hebben heerlijk weer en langzaamaan raken de bankjes vol met ouders. We spelen vandaag met Rick, Stijn, Sven, Damian, Erik, Sybren, Sem, Dredd, Bart en Huub. Jesse, Alain en Wietsze zijn er helaas niet bij.

Hickory begint aan slag en Sven mag beginnen met pitchen. De eerste slagronde gaat niet zo lekker voor Hickory. De eerste bal wordt gevangen door Damian, de tweede door Sem in het outfield en de derde slagman gaat met drie slag uit en zo gaan we naar de tweede helft van de eerste inning. Die duurt iets langer want Rick, Stijn, Sven, Damian, Erik en Sybren halen punten. Damian zelfs met een homerun.

Vrolijk gaan we de tweede inning in. De eerste slagman wordt slaat de bal richting het eerste honk waar Rick de bal kan oppakken en de speler uit kan maken. De Er komt een speler op het tweede honk, maar deze haalt geen punten omdat twee man met drie slag uit gaat. Wissel. Stijn slaat een mooie homerun en ook Damian, Erik, Sybren en Sem komen binnen. Vanwege een vangbal door de pitcher, een uitje op 2 en een bal die door de eerste honkman gepakt wordt, telt de punt van Dredd helaas niet meer.

Op naar de derde inning. Deze inning hebben de spelers vooral last van Rick op het eerste honk. De eerste slagman gaat nog uit met drie slag. De tweede en derde gaan uit omdat Sven en Damian Rick goed aangooien en hij de bal ook steeds vangt. Na de wissel, komt bij ons Huub in het veld en gaat Bart naar de bank. En er komt er bij Hickory een andere pitcher waardoor er minder wijd gegooid wordt. De jongens die daar toch een beetje op rekenden, krijgen nu ineens slagballen waar ze dus vaak niet op slaan. En “leunen” wordt door de scheids niet beloond. Resultaat…een vangbal en twee maal met drie slag uit en geen punten voor ons deze inning. De tussenstand na deze inning? Die is 11-0.

De vierde inning en Sem gaat pitchen. Dat gaat prima. In het veld is de spirit er een beetje uit, er wordt wat slordiger gevangen en gegooid. Hoewel Hickory deze inning zijn eerste puntje weet te halen, gaat er één speler uit op het eerste honk en omdat Sem twee slagmannen het nakijken geeft, blijft er een speler achter op het derde honk en blijft de schade heel beperkt. Na de wissel opent Damian met een homerun en ook Erik weet een punt binnen te halen. Daarna houdt de pitcher van Hickory de boel goed dicht. De stand is nu 13-1.

De vijfde en laatste inning gaat van start. De eerste speler weet door allerlei gooi- en vangfouten in het veld het eerste honk te bereiken. De tweede gaat uit door een hele mooie vangbal van Huub. En hoewel de eerste speler nog weet binnen te komen en er nog twee honkslagen worden weggegeven, halen deze twee lopers geen punten omdat Sem en nieuwe catcher Sybren ze daar geen kans voor geven. In de tweede helft van de laatste inning lukt het de jongens niet om nog punten te halen, maar mogen we tevreden terugkijken op een 13-2 winst. De zevende op rij ! Tijdens de wedstrijd bleek dat de belofte van een ijsje bij Tamminga veel pupillen ineens erg goed deed slaan en vangen. En die belofte werd ook vaak gedaan vanaf de banken. Het zal er druk geweest zijn deze middag……..

 

En mochten ze ons nog willen sponsoren dan hebben we hier wel een paar ideetjes…..